En l'entrada anterior heu estudiat que els bens i serveis no tenen un valor per ells mateixos, sino perquè ens donen "les capacitats" necessàries per poder disfrutar més "la nostra llibertat". Aquesta visió de l'economista Amartya Sen fa que ens preocupem més pel subjecte (les persones) i no tant en els objectes (els bens i serveis).
Tal i com hem parlat a classe, comentau aquesta foto a partir de la següent pregunta: Com pot ser que aquests nins se mostrin feliços jugant a futbol en aquestes condicions? No t'oblidis de relacionar la teva contestació amb les mesures proposades per Malthus per reduir l'impacte de les crisis demogràfiques cícliques.
Perque donen més importancia al subjecta que a l'objecta, ja que no han tengunt la capacitat de poder fitxar-se en l'objecta i tambe perque a vegades no tenen ni les primeres necitats cobertes com per fitxar-se en les altres.
ResponEliminaMostren felicitat amb els recursos que tenen, perque no han tingut mai res més, ja que viuen a un tipus de món on hi ha menys recursos que població, i no tenen res per a comparar (recursos imprescindibles eficients)
ResponEliminaPerque com que la població es mes gran que els mitjans de subsistencia, els recursos que tenen els destinen a necessitats prescindibles, ja que les necessitats imprescindibles tenen un cost d'oportunitat, que ells la majoria de vegades no tenen.
ResponEliminaAquests nins es mostren fliços perque les uniques necesitats que poden cobrir i que coneixen son les primaries ( grau d'escassetat lliure) tot perque la població es mayor que els recursos y per tant sol coneixen les necesitats basiques i no les secunaderies.
ResponEliminaLos niños son felices con lo poco que tienen, porque no conocen nada más y por lo tanto no tienen la necesidad de tener eso que no conocen y que no han necesitado ya que pueden vivir sin esas necesidades secundarias, porque con las primarias tienen suficiente para poder vivir. Y ellos se preocupan más en el sujeto, es decir las personas que en el objeto,( bienes o servicios que la mayoría de ellos desconocen).
ResponEliminaHola a tot@s!!!
ResponEliminaveig que les diferències entre necessitats primàries i sencudàries les teniu clares, i que els bens i serveis són útils pel que ens aporten -+- com estau explicant-, però...
no us sembla que els vostres comentaris mostren una "superioritat" que, pel que mostra la foto -aquesta felicitat-, és molt dubtosa?
A més, crec que hi ha una contradicció en els vostres comenatris: Ser feliz... tenint poc!!! Qui de vosaltres se canviaria per ells si sembla "tan fàcil -AMB TANT POC-" ser feliz?
yo creo que estos niños desde pequeños an visto que con poca cosa y lo que tienen es suficiente para ser felices.
ResponEliminaEstos niños demuestran felicidad porque se han acostumbrado a tener poca cosa. Para ellos lo que tienen es lo suficiente para ser felices, no piden nada mas.
ResponEliminaEs mostren feliços perquè ells prescindeixen de recursos que nosaltres,a un país més desenvolupat,podem conseguir fàcilment.Es conformen amb el que tenen perquè no tenen més recursos per aconseguir més béns materials.
ResponEliminaAparte de que algunos no se les puede permitir unos estudios y se tienen que ganar la vida des de tan pequeños , tambien les gusta pasarselo bien con los pocos recursos que tienen para ser felices.
ResponEliminaLa foto nos revela la explosión demográfica y la falta de recursos para la población en cubrir sus necesidades primarias como la alimentación, la educación, salud, etcétera.
ResponEliminaPorque hay mas población que recursos y los niños con lo poco que tiene se muestran felices, porque no tienen los mismos recursos que en un país mas desenvolupado.
ResponEliminaLa felicidad de los niños proviene de una sociedad en la que no tienen tantos recursos como los que hay en el Primer Mundo(en comparación con el Tercero). Si nosotros no estuvieramos tan "mimados" economicamente, seriamos mas felices. Por que los niños de la foto aparecen tan contentos? Por que al saber que tienen poco, se conforman con lo que hay- just al contrario con lo que pasa en el Primer Mundo. Cuanto mas puedes obtener,mas quieres, y si no lo consigues no eres feliz.
ResponEliminaAquests nins estan feliços, perquè, com diu en Malthus, la poblacio creix més ràpid que les necessitats imprescindibles, es a dir, que aquests nins no coneixen/tenen recursos imprescindibles, doncs amb poques coses, son feliços.
ResponEliminaNo es més feliç el que te més sino el que te menys ja que desconeix la posibilitat de tenir moltes coses i s'ha conforma amb el poc que te.
ResponEliminaElls viuen feliços perque ya hi estan acostumats a no tenir res mes, hi ha pocs factors de producció pero això es tenen que conformar amb el que tenen.
ResponEliminaAquests nins, nomes disposen de recursos per satisfer les seves necessitats primàries, i fins i tot no les poden satisfer de forma completa. Desde el seu naixement, viuen en aquest entorn, on no tenen la facilitat d'aconseguir menjar i aigua com nosaltres, on no tenen cotxes, on no poden anar de viatje... En canvi nosaltres hem nascut a un lloc on si tenim aquestes coses. Per nosaltres ser feliços implica tenir una casa, tenir un cotxe, tenir internet, etc. Pero per a ells la felicitat es un concepte totalment diferent.
ResponEliminaEn esta foto los niños se ven felices, ya que ellos no conocen otra cosa que lo que tienen. Es decir solo conocen aquellas necesidades primarias que su estilo de vida les permite adquirir y ser feliz con eso. Porque su forma de vida y la escasedad de recursos solo les permiten establecer esta situacion.
ResponElimina