Calendari economia

dijous, 1 de desembre del 2011

La Renda de les persones i la seva esperança de vida

10 comentaris:

  1. En aquest vídeo ens mostra com han evolucionat els païssos mundials a partir d’una gràfica que fa aquest senyor on al eix "Y" s'hi troba el anys i a l'eix "X" el dotblers. Dedins de la gràfica a l'esquerra d'abaix es situaran el païssos pobres i amb vies de desenvolupament, en canvi, a d'alt el païssos rics i ben desenvolupats. Es comença a l'any 1810, on quai tots el païssos es troben mes o menys abaix de la gràfica, o sigui en pobresa i encara desenvolupantse, amb el pas del temps van anant pujant, uns més que uns altres . Hi ha anys on hi ha païssos que es queden estancats o per guerres o crisi baixen pero es recuperen. Va passant el anys fins arribar al 2009. A principis, a l'any 1810 el país amb riquesa i desenvolupament era Anglaterra, però amb el pas del temps, hi arribant a l'any 2009 quasi tots es troben igual menys alguns païssos d'Àfrica com el Congo o Ghana. China es molt important ja que en aquesta gràfica ens explica que dedins de China hi es troba Shangai on es troba a d’alt de tot. Els païssos on es trobarien a la dreta del tot i a d’alt serien les potencies mundial com puguin ser Estats Units o Europa, però China esta avançant molt fort i d'aquí uns anys si segueix així serà la primera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. EN aquest grafic ens mostra que la nostra renda ens limitava o allargava l'esperança de vida major renda mes esperança vida menor renda menys esperança de vida, i a les velocitats que evolucionam sobre aquesta renda i si evolucionaM rapit o lentament com shangai on estant molt abaix amb poc temps ha igulat a les potenci9es mundials mes importants com EUA on si segueix aquest ritme podria arribar a ser la major potencia, o altres paisos que es queden amb una esperança de vida igualada a la seva renda molt abaix Àfrica.

      Elimina
  2. En este vídeo se nos presenta la evolución de unos 200 paises alrededor de 200 años. Al principio de la estadística los paises eran pobres, disponian de poca renta y con una esperanza de vida myu baja, por debajo de los 40 años.
    La primera transformación ocurre a causa de la revolución industrial, Europa y Reino Unido progresan económicamente y se desarollan medidas para alargar la esperanza de vida.
    Como se puede observar en el gráfico los paises colonizados de Asia y África estan estancados y mantienen sus malas condiciones de vida.
    A pesar de eso, el resto de los paises siguió progresando exceptuando la repercusión que tuvieron la primera y la segudna guerra mundial.
    En 1948 se puede observar con claridad una grandísima diferencia entre los paises,y a partir de ahi mejoró un poco, algunas colonias se independizaron, otros paises debido a la explotación de recursos naturales ganaron económicamente acercándose así a la posición de los paises occidentales, aunque siguen existiendo grandes diferencias debido a enfermedades o guerras internas.
    Actualmente a pesar de que la mayoria de los paises se ecuentra en el medio de esta gráfica, existen contrastes entre algunos paises.
    Se espera que con algunas medidas, como la paz, las energias renovables, avances tectonológicos, comercio justo, y un equilibrio entre los paises desarrollados y subdesarollados se posicione a todos los paises con una alta esperanza de vdia y ingresos suficientes.

    ResponElimina
  3. Aquest video ens mostra com ha evolucionat l'economia del paisos des de fa 200 anys quant tots estàven més o menys a un mateix nivell on tots eren pobres i l'esperança de vida no superava els 40 anys. Amb el pas del temps i juntaments amb la revolució industrial hi ha hagut una sèrie de paisos que han evolucionat millorant la seva economia i l'esperança de vida mentre que altres s'han quedat estanctas fent que hi haguès una notable diferència entre ells.
    Tras la primera i segona guerra mundial alguns paisos que havien pujat van caure en picat.
    A partir de l'any 1948 les coses van començar a canviar positivament per a tots els paísos perquè encara que hi haguès diferència entre ells les condicions de vida van començar a millorar,va haver ganàncies econòmiques per l'explotació de recursos naturals i altres factors i les potències que havien estat sempre pobres van deixar de ser-ho tant.
    Avui en dia continua havent diferències econòmiques i socials entre els paisos però la majoria d'ells estàn situats en un punt mitjà .
    El que hauria de pasar perquè les prediccions d'aquest vídeo es cumpleixin seria que amb ajudes com la pau, els avanços tecnològics,etc.. la diferència entre els paisos rics i els pobres sigui cada vegada menor fins arribar al punt en que tots tinguèssim unes condicions de vida i una economia similar.

    ResponElimina
  4. En aquest video podem veure la evolució del món i de les persones des de fa 200 anys, mostrant un punt de creixement económic per una banda i per l'altre l'esperança de vida.
    Aquest video comença des de 1810 quan el món economicament no estava desequilibrat i tots els països es trobaven reunits en una mateixa zona, amb una esperança de vida de 40 anys. Posteriorment amb els avanços de la 1 Revolucio industrial i el creixement economic que això va condur,l'acompanya l'augment de la esperança de vida como conseqüència dels avanços tecnologics i de la millora de mesures com la higiene o la forma de vida. Encara que això nomes va succeir a les potències i les colonies es van fracturar ja que van continuar amb les condicions anterios, però l'aparició de grans depressions i les guerres mundials van fer variar aquesta gràfica constantment, fins que avui dia els païssos es situen per damunt de l'esperança de vida de fa 200 anys.
    I l'home que ens presenta aquest estudi creu que la pau, les energies renovables i la continua aparició de avanços tecnològics podria fer possible que tots elz païssos s'agrupassin de nou, però aquesta vegada al vértex superior que feia anys resultava impossible tractar de imaginar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Patrick,
      molt bona conclusió, però pq creus que ens fa por que això passi? o no ens fa por? jo crec que si, de deixem de ser els rics front els pobres,no?

      Elimina
    2. Està clar que si ens fa por, perquè el món sempre ha estat desigual i per tant per a les potències del món que les "seves" colonies s´igualin els produeix un sentiement de por, per les conseqüències que aquesta igualtat podria dur, a més de perdre el seu explotament en els paissos en vies de desenvolupament ja que ells mateixos les podrien utilitzar o vendre-les per un preu just i les potències perdrien els privilegis que han tingut durant tant de temps i ajustar-se a un món igual.

      Elimina